НовиниСъбития и инициативи

12 250 искри надежда на годишната благотворителна вечер, организирана от Хроника срещу рака

12 250 лева дариха добри хора от Гоце Делчев и региона на традиционната благотворителна вечер, която всяка година през ноември организира Сдружение „Хроника срещу рака“. Средствата ще бъдат използвани за финансова подкрепа на материално затруднени онкоболни жени от общините Гоце Делчев, Гърмен, Сатовча и Хаджидимово, а така също и за организиране на профилактични прегледи. За девета поредна година хората се събират, обединени около каузата на Сдружението. 

Домакин на срещата и тази година беше ресторант Орбел, а в подкрепа на каузата се включиха с невероятните си изпълнения група Камино, като специален водещ на вечерта беше най-известният телевизионен пощальон и добър вестоносец Пейо Филипов, който от половин година живее в град Гоце Делчев.

С диплом на Сдружение „Хроника срещу рака“ ДОБРОВОЛЕЦ НА ГОДИНАТА бяха отличени д-р Мария Герова, акушерката Надежда Костова и рекламния специалист Васил Чилев, като наградите им връчиха заместник кметът на община Гоце Делчев Валери Сарандев, кметът на Община Гърмен Феим Иса и общинският съветник от Сатовча Зайра Ибишева.  

Продуктите за базара, търга и томболата осигуриха заведения, хотели, ресторанти, магазини, читалища, училища, детски градини, социални центрове, майстори кулинари и творци от региона. Представители на бизнеса, активни обществени личности и традиционни дарители – всички, те приятели на Сдружение Хроника срещу рака, имаха възможност да изберат и да наддават за икони и картини, уникални торти, домашни баници, оригинални ястия, авторски бижута, козметика, арт изделия.