Новини

Ендокринологът д-р Мария Калинкова: Кога да приемаме вода, ако искаме да отслабнем?

 

Пиенето на вода помага за управлението на апетита и подобряването на метаболизма. Ето няколко стратегии за това кога е най-добре да пиете вода, за да подпомогнете Вашите усилия за отслабване:

Преди хранене: Пиенето на вода преди хранене може да помогне за намаляване на чувството на глад и да Ви накара да се чувствате по-сити, което може да Ви помогне да ядете по-малко.

Сутрин: Пиенето на вода на гладно сутрин може да помогне за стартиране на метаболизма и хидратация на тялото след нощната почивка.

Преди, по време и след упражнения: Поддържането на хидратация по време на физическа активност е критично, тъй като изпотяването води до загуба на течности.

Когато усетите глад между храненията: Понякога тялото може да бърка сигналите за жажда с глад. Ако усетите глад между храненията, опитайте първо да изпиете чаша вода и изчакайте няколко минути.

През целия ден: Разпределете приема на вода равномерно през целия ден, за да избегнете дехидратация.

Още прочетете ТУК: https://drkalinkova.bg/koga-da-priemame-voda-ako-iskame-da-otslabnem/?fbclid=IwAR12Wm2QKJ8HCXhuZYAsOpgBF91l51bAGrrE0BlcMs42JKsVnKjDYWmuARI_aem_AcDQwU9_zhGyNVpKuEjD18bj9zlYs9JlT3YTGP1B0epL8VkEOd3D-IjZfUBBMpglPPeCUWtekj8BY7bFxHTuGIWg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *