Новини

Сдружение Хроника срещу рака, в партньорство с община Гоце Делчев и библиотеката на НЧ „Просвета 1865“ представят новия роман на Теодора Колева

На 25 април в музея на град Гоце Делчев предстои интересно събитие. Сдружение Хроника срещу рака, в партньорство с община Гоце Делчев и библиотеката на НЧ „Просвета 1865“ ще представи една книга, предизвикала голям интерес сред четящите хора в страната ни. Авторът на романа „Мъжете в живота на А“ – Теодора Колева, е неврокопска снаха и макар да живее в столицата, много добре познава и продължава да изследва живота и нравите на хората в района. Както самата тя разказва, случайна среща с родената в родопското село Плетена – Аксиния, е повод и предизвикателство за новата й книга. Главната героиня има свой реален прототип.

„Аксиния като всяка жена, търси любовта. Тя иска да създаде семейство, да е щастлива, като човек. Но всяка връзка с болката, страданието и разочарованието се превръща в стъпало към личностното и израстване. Мисля, че с всички хора е така. Нали казват – онова, което не успее да ни убие, ни прави по-силни“- разкрива писателката.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *